2022. aasta parimad linnutundjad on selgunud

01.12.2022

Kuuendat korda toimunud Linnuvaatleja määramisvõistlus on lõpule jõudnud ja selgunud on 2022. aasta Eesti parimad linnutundjad.

Sel aastal pani oma teadmised proovile 252 linnuhuvilist. Suur aitäh kõikidele osalejatele!

Kõigepealt aga viimasest voorust. Viimases, 10. voorus oli osalejaid kokku 136, sealhulgas algajaid 113 ja edasijõudnuid 23. Algajate raskusastmes vastas kõigile viiele küsimusele õigesti 55 ja edasijõudnutest 12 osalejat. Viimase vooru vastuseid koos selgitustega saab vaadata küsimuste juurest: algajad ja edasijõudnud.

Viimase vooru osalejate vahel välja loositud Eesti Loodusmuuseumi pääsme võitis Merike Prantsus ja Tartu Ülikooli loodusmuuseumi perepileti Maie Piisang.

2022. aasta määramisvõistluse kõikides voorudes osales kokku 252 linnuhuvilist, kellest 210 algajate ja 42 edasijõudnute raskusastmes. Algajate raskusastmes jagasid maksimaalse 50 punktiga esikohta Meriliis Keernik, Kadri Keert, Andres Kivisild, Marit Kivisild, Jane Koemets, Silver Koemets, Aime Kütt ja Kaire Madisson. Edasijõudnutest võitis esikoha Merike Hiibus 48 punktiga, teise koha Jüri Kõiv 46 punktiga ja kolmanda koha Silvi Muru 44 punktiga. Peaauhinna – Photopointi kingitud binokli – võitis Merike Hiibus ning algajate hulgas loosimise tulemusel Andres Kivisild. 2022. aasta parimaid toetavad ka ajakiri Eesti Loodus poolaastatellimusega ning Linnuvaatleja ja Estbirding linnuraamatute ja meenetega.

Linnuvaatleja 2022. aasta määramisvõistluse algajate raskusastme tulemuste tabel Linnuvaatleja 2022. aasta määramisvõistluse edasijõudnute raskusastme tulemuste tabel

Palju õnne võitjatele! Aitäh määramisvõistluse toetajatele ning piltide autoritele! Ning soe tänu Hannes Margussonile määramisvõistluse korraldamise eest!

Linnuvaatleja 2023. aasta määramisvõistlus algab veebruaris. Seniks aga käige looduses, teritage kõrva ja silma ning lugege linnuteaduse-alast kirjandust.

Linnuvaatleja