2023. aasta parimad linnutundjad on selgunud

01.12.2023

Seitsmendat aastat toimunud Linnuvaatleja määramisvõistlus on lõpule jõudnud ja 2023. aasta Eesti parimad linnutundjad on selgunud.

Kõigepealt pisut viimasest voorust. Viimases, 10. voorus oli osalejaid kokku 122, sealhulgas algajaid 94 ja edasijõudnuid 28. Algajate raskusastmes vastas kõigile viiele küsimusele õigesti 49 ja edasijõudnutest 6 osalejat. Viimase vooru vastuseid koos selgitustega saab vaadata küsimuste juurest: algajad ja edasijõudnud.

Viimase vooru osalejate vahel välja loositud raamatu “Eesti linnuvaatleja teejuht” võitis Angela Rohula, Eesti Loodusmuuseumi pääsme Eve Relvik, Tartu Ülikooli loodusmuuseumi perepileti Silver Koemets ja rasvatihase pesakasti Ene Riiberg.

2023. aasta määramisvõistluse kõikides voorudes osales kokku 203 linnuhuvilist, kellest 157 algajate ja 46 edasijõudnute raskusastmes. Suur aitäh kõikidele osalejatele! Aasta kokkuvõttes jagasid algajate raskusastmes maksimaalse 50 punktiga esikohta Heleri Alles, Mae Alviste, Liile Jõgi, Meriliis Keernik, Marit Kivisild, Kristo Kruusman, Kaire Madisson, Mari-Liis Mändalu, Kaili Orav, Laura Tamminen ja Martiina Viil. Edasijõudnutest võitis esikoha Merike Hiibus 50 punktiga ning teist ja kolmandat kohta jagasid Õnneke Hermaste ja Laine Laidvee 45 punktiga. Peaauhinna – Photopointi kingitud binokli – võitis Merike Hiibus ning algajate hulgas loosimise tulemusel Mae Alviste. 2023. aasta parimaid toetavad ka ajakiri Eesti Loodus poolaastatellimusega ning Linnuvaatleja ja Estbirding linnuraamatutega.

Linnuvaatleja 2023. aasta määramisvõistluse algajate raskusastme tulemuste tabel Linnuvaatleja 2023. aasta määramisvõistluse edasijõudnute raskusastme tulemuste tabel

Palju õnne võitjatele! Aitäh määramisvõistluse toetajatele ning piltide autoritele! Soe tänu Hannes Margussonile määramisvõistluse korraldamise eest!

Linnuvaatleja 2024. aasta määramisvõistlus algab juba veebruaris. Seniks aga käige looduses, teritage kõrva ja silma ning lugege linnuteaduse-alast kirjandust.

Linnuvaatleja